Pantai Pasir Lanun, Mersing Johor

Good morning!

Have you seen the recent pictures I took at Pantai Pasir Lanun (Pirate Beach Sand) at http://www.explorejohor.com ? I’ve posted it several days ago..

Pantai Pasir Lanun is located in Penyabung, Mersing. This private beach are only popular among the local. Some of the readers said they never heard the name before. Well, me too. A friend who origin there told me that the beach are beautiful and the water are sparkling clear.. It’s not like Air Papan, Mersing..

To ensure what they said is true, I went there myself.. And believe it, it’s really like what they claimed it to be.. I do not really like to swim at the beach, but this one? I can’t hold myself.. Although the road to get there is not good, but it’s worth every bit of the effort.

Check out this post at http://www.explorejohor.com and tell me what you think of it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
17 comments
amiemohamed
amiemohamed

As salam cgu sy nk tny sewa chalet kt c2 bpe hrgany

zulkiflee
zulkiflee

as salam cikgu..mntk tolong..sy nk ke pntai pasir lanun..tp xde no fon nk tempah sheley..ni no sy..013 7435709

MOHAMAD FIKRI
MOHAMAD FIKRI

HARI KELUARGA KRT TAMAN ANGGERIKANGGERIK MERAH PADA 20112010 DI PANTAI LANUN.

Angah
Angah

sy prnah dduk kt sna,,best,,knangan sma tman2 n klrga angkat mmg tpahat dati,,trma ksh smua wrga penyabung,,,

yatie
yatie

ermm..ckgu owg snE ke....
sy slalu gak g
tp....
tgk mcm suram ar...
bru2 nikn ad msuk paper...psl nk turap jln...
ckgu ad bce x

Heroes N Villains
Heroes N Villains

Pantai Pasir Lanun nice. Telok Gorek mush nicer for me. Both located at Penyabong, Mersing-Endau road. Country road .. take me home .. John Denver on my mind :0

adie
adie

mmg cantik pun tempat die...
air yg biru...
awan pon biru...
pantainye pun slamat klu nak mandi coz xbrape dlm..
klu nak g tmpat dlm kene pg jauh ke tgh..
rasenye slamat klu ank2 u all nak mndi..
cume perlukan sedikit pengawasan...
yelakan..
org kate,jgn disangka air yg tenang tiada buaye..
so,sdiakanla payung sbelum ujan..
klu xcantik maknenye
korg g time air xcantik la...
pgla time air pasang besar...
baru la puas mata memandang...
thats all...

atikah
atikah

salam,

cikgu...
tumpang tanye..camne erk saya nak cri info psl pantai pasir lanun ni erk?

teringin nak pegi...org ckp lawa...

Thanks!

banjaria
banjaria

apa name chalet kat sana ya,boleh mancing tak,jarak dari bandar mersing berapa km

tuah
tuah

gua minggu lpas g ngan membe2......tp pantai dh xcntik rrrrrrrrrr. air pn xpsg n then air dh kotor.....but chalet die best....wlupun xde econ tp clear beb

Paypal2u Bloggers
Paypal2u Bloggers

Gua selalu gak pi kat sana.. bawak anak-anak ngan bini berjalan.. berkelah... hehehe.. itupon kalau gua balik ke Mersing la...

mybob
mybob

Pantai pasir lanun aku kenal sejak sekolah lagi...aku bersekolah di SMUH Endau,Johor. Every weekend pi pantai ni kerana pantainya memang cantik dan landai..satu kilo jalan ke tengah laut pun tak takut kerana masih boleh merasakan lantai pasirnya..

Memang tempat ni privacy dan tak terlalu dikomersialkan namanya..hanya bergantung pada cerita mulut..tapi bagi pengunjung dari singapura tak yah citer lah...die orang lagi tahu dari kita sendiri...

*banyak kenangan wooo aku kat pantai nie..tuttttttt tak leh citer lebey2....

bye2

amokdemanis
amokdemanis

will visit the site. :)

-----------------
Azleen: You wont be dissapointed!

zulkiflee
zulkiflee

mntk tolong..kwn xde no fon nk tempah sheley..kwn nk ke sna ujong bulan feb ni..

zulkiflee
zulkiflee

mntk tolong bro..kwn nk ke pntai pasir lanun..tp xde no fon nk tempah sheley..ni no kwn..013 7435709..msj pn ok..

Cikgu Azleen
Cikgu Azleen

Hamboih.. APa lah yer yang tuttttttttt tuh?

akyratoriyama
akyratoriyama

WOOOOOWW....kwn owg enda gak...ex studnt smuh...huhuhu..vote la la air tawar...

Trackbacks

  1. […] Pantai Pasir Lanun yang terletak di Mersing ini memang cantik. Jauh lebih cantik daripada Air Papan yang mula kurang popular tuh Airnya juga bersih, dan pasirnya putih. Oleh kerana ia adalah pantai persendirian, ditambah pula jalan yang kurang elok untuk ke sana, ianya hanya popular di kalangan penduduk tempatan. Tetapi nampaknya pantai ini semakin popular kerana setiap hari pasti ada carian ke blog ini dengan katakunci ini. Isk isk isk.. Kalau saya ada duit yang banyak, dah tentu saya beli tanah di sana untuk dijadikan pusat peranginan. […]