Bagaimana Nak Banyakkan Susu Ibu Dengan Cara Cepat Dan Mudah?

Terkejut saya..

Ewah.. Sebenarnya taklah berapa terkejut, saya memang sudah menduganya..

Dah agak lama juga saya tidak merasa susu meleleh dari breast yang sebelah lagi sewaktu menyusukan Afiah..

Adalah keluar susunya tapi tidaklah sehingga membasahi baju dan juga muka Afiah.. Hahaha..

Sorry dear!

Keadaan ini cuma saya alami sewaktu 2 bulan pertama selepas kelahiran..

Selepas itu, walaupun susu jauh mencukupi untuk Afiah tidak pernahlah ia keluar sehingga membasahi baju.. Bahkan, saya pun tidak lagi perlu untuk memakai breast pad..

Tapi hari ni, ianya berlaku..

Wow! Ini menandakan susu ibu menjadi banyak..

Apa yang membuatkan semua ini berlaku?

Waktu bangun pagi tadi, tiba-tiba terasa nak menyarungkan Premium Beautiful yang dah lama juga tak pakai..

Saya beli Premium Beautiful ni waktu tinggal di KL lagi.. Rasanya sekitar tahun 2004 atau 2005..

Lepas tu, bila pindah ke Johor.. Berat badan pun naikkkkkk..

Mula-mula rasa tak selesa nak pakai Premium Beautiful tu..

Lama-lama dah tak muat langsung.. Hahahah..

Lepas bersalin tahun lepas, bila saya post pasal Afiah kena demam kuning, seorang rakan baik saya mengingatkan saya tentang Premium Beautiful saya ni..

Dia yang ingatkan saya bahawa saya ada beli Premium Beautiful ni.. Hahaha.. Ada ke patut?

Selongkar punya selongkar, jumpa dan digunakan dengan jayanya untuk menstabilkan demam kuning Afiah..

Lepas tu saya sajalah cuba2 pakai balik Premium Beautiful tersebut.. Ek eh.. Muatlah..

Wow, tak sangka!

Tadi pagi, saya teringat kan berat saya lebih ringan daripada kali terakhir saya pakai Premium Beautiful iaitu raya tahun lepas..

Hmmm.. Tentu akan rasa lebih selesa kan..

Tu yang bangun pagi terus pakai Premium Beautiful..

Memang rasa sangat selesa.. Berat dah tak berapa berat kan.. Hahaha.. Perasan sungguh…

Anyway, secara tak langsung penggunaan Premium Beautiful juga membantu saya memperbanyakkan susu ibu dengan cara yang lebih mudah dan cepat..

Baru pakai sehari, dah terasa kesannya kan..

Terus banyak susu hari ni juga..

Jadi, nasihat saya kepada anda yang juga macam saya agaknya..

Dah ada Premium Beautiful tetapi tidak menggunakannya..

Cuba-cubalah sarung semula Premium Beautiful anda..

Saya harap anda juga dapat banyakkan susu ibu dengan cara cepat dan mudah seperti saya…

CHiaow!

2 comments
yayaXyaya
yayaXyaya

hi cekgu. nak tanya sebab confuse. apa kaitan premium beautiful dgn demam kuning n tambah susu? sebab ila cari info pasal jaundice masa bb kuning dulu tak penah jumpa pula sapa2 sebut pasal pb ni. tf lain2 byk la. dari yg logik ke tak logik sumer ada.

tq

CikguAzleen
CikguAzleen moderator

 @yayaXyaya Hehehe... Dari segi saintfiknya, saya pun tak tahu.. Tapi memang saya gunakan PB untuk balut Afiah waktu jaundice dulu.. Alhamdulillah ianya dapat stabilkan tahap jaundice Afiah.. Mungkin kebetulan, saya kurang pasti.. Tapi kalau dealer jual PB ni memang diorang biasanya akan sarankan untuk gunakan PB bila bayi kuning..

 

Untuk tambah susu pula, yang ni saya rasa bukan kebetulan.. Mungkin pemakaian PB regulate perjalanan darah dalam badan dan menyebabkan penghasilan susu bertambah.. Yang pastinya bila saya pakai PB, susu jadi banyak dari biasa.. Cepat dan mudah...

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes