Beli Kereta Baru

Hari itu masa kami susun-susun kotak buku masuk bonet, ada yang tegur, “Cikgu Azleen dah kena beli kereta lagi besar ini.” Huhu.

Masa letak jawatan tahun lepas dalam hati memadailah Persona itu. Dah habis bayar pula tu.

Beberapa sesi bengkel akhir-akhir ini memang rasa nak beli lori. Hahaha. Tak muat dah persona nak mengangkut kotak buku, bahan-bahan bengkel. Belum lagi anak yang 3 orang itu diusung ke sana ke mari.

Dan bengkel pula kami gerak dalam team. Tak berdaya saya kalau seorang-seorang nak buat bengkel. Paling kurang saya akan bawa dua staff. Kalau ramai macam bengkel semalam, ada 5 staff tidak termasuk saya.

Lagi ramai peserta, lagi ramai staff diperlukan untuk melicinkan perjalanan program. Masing-masing ada peranan dan tugas sendiri.

Jumpa jugalah kenderaan yang berkenan di hati. Automatik. Hahaha. Sekian lama bawa manual weh.

Berkali-kali soalan saya kepada suami adalah apakah ruang bonetnya lebih besar dari persona. Persona saya boleh muatkan dua beg golf.

Selain itu yang menjadi kriteria adalah 7 seater. Senang nak bawa mak-mak berjalan. Hihi.

Kita cubalah mohon beli. Kalau kerja gomen dulu gerenti lepas. Dah tak kerja ini, tak pastilah bank sudi bagi pinjaman atau tidak. Berdoalah untuk saya, semoga dipermudahkan urusan jual beli ini.

Nor Azleen Abd Rahim

#cikgumommy

Kena cuba duduk belakang. Kadang-kadang jadi mem besar ada driver. Hahaha.

Ini pula faktor yang menyebabkan rasa macam tak nak beli. Tv dalam kereta. Sudah buat syarat dengan anak-anak. Maksima sekali masa tengok tv adalah 30 minit sahaja.

Begitu dashboardnya. Ada banyak fungsi. Saya suka.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.