Samyang Mee Segera Korea

Saya ini memang selalu juga ketinggalan zaman. Dah habis dah orang viral dan gilakan mee samyang dari Korea ini, barulah saya terasa nak mencubanya.

Itupun sebab hari itu masa berjalan-jalan ke Giant Plentong, ternampak mereka jual mee samyang ini. Ohh, ini rupanya. Ada banyak perisa. Wah ada yang cheese.

Saya ini pula memang sangat lah suka cheese. Hahaha. Keropok lekor cheesy saya belum cuba lagi. Tapi dipendekkan cerita, saya belilah Samyang Cheese ini. Harganya RM25 untuk 5 pek.

Nah kau, boleh tahan kan harganya sampai RM25. Jatuh RM5 satu pek. Kalah harga megi kot. Tak apalah, nak cuba punya pasal.

Hari ini terasa nak mencubalah Samyang Cheese ini. Cara buatnya lebih kurang sama macam megi juga. Mudah dan cepat.

Rasanya?

Ok, seperti yang diwar-warkan, orang kata pedas. Ini pedas gila. Hahaha. Melekat pedasnya di tekak, lelangit, gigi, pipi.

Pendek kata lah, saya tak dapat nak habiskan sebungkus Samyang itu. Disebabkan kepedasannya yang melampau itu.

Tak berani lah pula. Karang sakit perut asyik nak ke tandas pula.

Senang cerita, siapa yang suka pedas gila bolehlah makan Samyang ini. Sedaplah juga kecuali part kepedasan melampau itu.

Ini ada lagi empat bungkus tak tahulah siapa yang mahu makan.

Cara buat Samyang ada dalam gambar ya. Kotlah nak tau kan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.