skip to Main Content

Peringkat contengan rupa

Angah lukis anak ayam. Pandai kan angah! Mengikut Hurwitz dan Day (2001), perkembangan artistik kanak-kanak terbahagi kepada 3 peringkat iaitu peringkat manipulatif, peringkat membuat simbol serta peringkat pra-remaja. Lukisan Angah ini berada pada peringkat manipulatif. Terdapat empat peringkat contengan dalam…

Read More

Azmina Tamat Buku 2 Bacalah Anakku

Angah tamat buku 2 Bacalah Anakku hari ini. Bukan main bangga Angah. Berulang kali cakap nak bawa balik buku ini tunjuk pada abah Ismail Bin Yahya. Yalah Angah, balik tunjuk abah Angah baca ya. Angah belajar ikut-ikut sahaja. Tempias dari…

Read More

Tandem Breastfeeding

Saya stopkan bf Azmina waktu mengandung 4-5 bulan kerana tak tahan sakitnya dengan janji bila baby dah keluar kita sambung semula. Selepas bersalin saya cuba tawarkan kepada Azmina semula, tetapi dia enggan. Susu untuk baby katanya... Berkali-kali dengan pelbagai cara…

Read More

Wad Pediatrik Penawar Pasir Gudang

Selesa betul wad paeditrik kat penawar pasir gudang ni. Rupanya ada sediakan juga katil untuk orang menunggu (saya jangkakakn sebenarnya harga katil tu sudah termasuk dalam bayaran) 😅 At last malam tadi semua tidur di wad temankan azmina. Sepatutnya abah…

Read More

Legoland vs Angah

Baru mommy keluar berliburan satu hari, dah angah masuk sepital 😭 Macamana nak gi 3-4 hari 😊 Get well soon, angah. Nor Azleen Abd Rahim Professional Mommy Seriously, nak melawat ke ward kanak-kanak tengok-tengoklah time.. 9.23 pm, datang macam kenduri…

Read More