Tandem Breastfeeding

Saya stopkan bf Azmina waktu mengandung 4-5 bulan kerana tak tahan sakitnya dengan janji bila baby dah keluar kita sambung semula.

Selepas bersalin saya cuba tawarkan kepada Azmina semula, tetapi dia enggan.

Susu untuk baby katanya…

Berkali-kali dengan pelbagai cara dipujuk tetap enggan.

Hari ini, kerana risau Azmina kembali demam, saya trik dia bila dia minta susu.

Instead of bancuhkan susu wildan untuknya, saya masukkan susu perahan tanpa beritahu apa-apa.

Selepas habis, dia minta lagi..

Saya tanya sedap ke? Azmina angguk dan senyum.

Baru saya cakap itu susu mommy. Nak lagi?

Azmina angguk dan senyum.

Satu lagi botol susu mommy…

Dua jam selepas itu, dia minta lagi susu – kali ini dengan abah.

Abah bancuhkan susu wildan – waktu itu saya sedang memerah susu.

Azmina ambil saja susu yang abah bancuh.

Kemudian datang kepada saya dan tunjuk susu mommy.

Tak mahu susu wildan, mahu susu mommy.

Yeahhhh, mommy menang !!!!

P.s: Kerja juga bertambah 😄

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy

Wad Pediatrik Penawar Pasir Gudang

Selesa betul wad paeditrik kat penawar pasir gudang ni.

Rupanya ada sediakan juga katil untuk orang menunggu (saya jangkakakn sebenarnya harga katil tu sudah termasuk dalam bayaran) 😅

At last malam tadi semua tidur di wad temankan azmina.

Sepatutnya abah jer tapi mommy takut pulak nak drive balik sensorang ngan 2 anak kecik di lewat malam..

Pagi ni nak balik, ada latihan Az-Zaffan.

Angah salam kakak
Angah nak salam mommy.. sekali mommy peluk, angah kata nak ikut balik 🤢 puas pujuk mommy dan abah, menangis tak ingat dunia..

Oklah oklah.. mommy tunggu.. bukak semula ssc Isyraq.. pegang tangan tak lepas..

Tak jadi latihan..minta maaf..

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy