Pendaftaran Kelas Membaca Bacalah Anakku Bulan November 2017

Pendaftaran kelas membaca dibuka sekarang. Boleh berusia dari 5 tahun, 6 tahun, 7 tahun, 8 tahun, 9 tahun. Asalkan belum boleh membaca atau membaca merangkak-rangkak tidak lancar, boleh daftar.

Kelas diadakan 3 kali seminggu iaitu pada hari Ahad, Selasa dan Khamis. Tempoh setiap kelas cuma 45 minit sahaja. Pendek tetapi padat dengan aktiviti bermain sambil belajar.

Ada dua masa yang dibuka iaitu 8 malam dan 9 malam. Tapi kalian tidak dibenarkan memilih kerana saya yang akan tentukan mengikut kesesuaian anak kalian dalam kumpulan. Tidak sesuailah kalau kita nak bagi anak 5 tahun belajar dengan yang 9 tahun kan.

Untuk anak-anak yang telah bersedia untuk belajar, maknanya sudah boleh faham arahan, sudah boleh pegang pensel, sudah boleh menggunting, dan juga tiada masalah pembelajaran, dianggarkan boleh tamat kelas membaca dalam 48 sesi bersemuka.

Dengan izin Tuhan, mereka pasti boleh membaca apa sahaja bahan bacaan dalam Bahasa Malaysia. Bila dah boleh baca, kita akan buat majlis meraikan kejayaan mereka. Dapat sijil dapat hadiah. Seronok kan!

Yuran pendaftaran cuma RM50. Dibayar sekali sahaja. Manakala yuran buku, termasuklah buku bacaan, buku latihan dan sebagainya adalah RM90 sahaja. Juga dibayar sekali sahaja.

Yuran bulanan untuk 12 kali kelas dalam sebulan, 45 minit setiap kali, adalah RM135 sahaja. Kalau kalian patuh panduan yang diberi, 4 bulan sahaja sudah cukup, InsyaAllah.

Lokasi kelas adalah di No 12 Jalan Lampam 17 Taman Tanjung Puteri Resort, Pasir Gudang Johor. Tak susah nak cari, guna waze sahaja pasti jumpa.

Buat pendaftaran secara online di
bit.ly/daftarwhiztots
bit.ly/daftarwhiztots
bit.ly/daftarwhiztots

Boleh juga Whatsapps

Azleen 0173329298
Wasap.my/+60173329298/daftarwhiztots

Atau

Aini 0173891909
Wasap.my/+60173891909/daftarwhiztots

#whiztots

WhizTots BAK #1: Perkataan Akhiran /s/ dan /l/

Buat buku mini malam ni 😍😍😍

Lipat-lipat kertas, nasib baik menjadi..

Dapat idea ni dari bengkel pembelajaran abad 21 pemulihan khas pasir gudang.

Lepas tu tulis perkataan diajar dalam buku mini.

Lepas tulis ada ruang kosong lagi, boleh lukis pulak..

Biar murid bagi idea apa yang nak dilukis.

Suruh lukis polis, dia nak lukis kereta polis – ok, layanzzzzz…

Boring tulis?

Kita guna sticker pulak.. tulis kat sticker, kemudian tampal dalam buku..

Kadang-kadang ada murid yang sukar nak tampal sticker dalam garisan lurus..

Bantu dengan buat garisan ruang tampal sticker..

Nah, barulah perkataan boleh dibaca.

Cikgu mommy bagi 5 bintang tanda sayang 😍😍😍

Selamat malam dari saya Nor Azleen Abd Rahim, professional mommy yang suka ajar anak sekecil 4 hingga 9 tahun belajar membaca dengan cepat, mudah dan seronok.

Stok Pakej Bestari Bacalah Anakku

Nahh, set pakej bestari bacalah anakku dah sampai semalam.

Dengarnya stok Bacalah Anakku dah susut kat hq. 😂

#terlajakfonik gitu..

Pakej Bestari Read Easy pun mommy ada ni haa..

Berminat boleh whatsapps jer 0173329298 atau klik link ni terus www.wasap.my/+60173329298/bestari

Nanti kita bagi consultation PERCUMA melalui whatsapps bagaimana nak ajar anak guna pakej ni.

Kalau nak consultation yang lebih spesifik ikut karakter dan umur anak pun boleh, tapi yang ni kena datang mengadap mommy ler kat pasir gudang ni..

Opppss, kalau cikgu nak mengajar dalam kelas, kena pergi kursus intensif ya.. haaa yang tu sangat sesuai untuk cikgu-cikgu..

Oklah, nak sambung tugas mengajar..

Saya Nor Azleen Abd Rahim, mommy professional yang suka membantu anak seawal 4 hingga 9 tahun belajar membaca dengan cepat, mudah dan seronok.

Sharing Kaedah Fonik Gabung Bunyi Bacalah Anakku Khusus Untuk Kelas Pemulihan Khas

Sharing Fonik Gabung Bunyi Khusus Guru Pemulihan
——-

Ada yang berminat nak datang tak?

Nak tahu bagaimana guna Fonik Gabung Bunyi Bacalah Anakku untuk murid pemulihan khas?

Program akan diadakan pada hujung minggu (waktu rehat cikgu).

Program akan dikenakan sedikit bayaran untuk menampung kos pengendalian dan bahan.

Program tiada sijil diberikan.

Lokasi? Kita tengok majoriti dari mana, kita buat yang paling dekat..

Komen “Nak datang – (taip lokasi anda)” jika berminat.

Survey dulu.

Umur Berapa Anak Patut Boleh Membaca

Jawapan umur berapa anak patut boleh membaca..

Kalau anak simpan dalam almari, sampai umur 30 tahun pun belum tentu boleh membaca ya 😂😂

Pelbagaikan kaedah pengajaran..

Multisensori.. libatkan semua deria yang ada..

Jangan asyik latih tubi jer sampai budak muntah cikgu sesak nafas..

Kang doktor bagi ubat anti stress pulak, kasihan cikgu..

Jom guna kaedah fonik gabung bunyi dalam kelas pemulihan..

Murid memang suka belajar (saya tahu semua mirid pemulihan suka datang kelas pemulihan kan) 😄

Tapi lagi penting cikgu pun teruja nak mengajar.. barulah kegembiraan itu dapat disebarkan ke serata alam..

Dan kajian menunjukkan bahawa kita lebih mudah ingat sesuatu yang beremosi tinggi.

Bila belajar dengan emosi gembira, murid cepat baca ke cepat baca?

Jom fonik!

Saya dah, anda?

Dari saya Nor Azleen Abd Rahim, the professional mommy yang sangat suka ajar membaca dengan kaedah Fonik Gabung Bunyi Bacalah Anakku.

Umur berapa kanak-kanak perlu boleh membaca?

Jawapan pendek, setelah kanak-kanak tersebut didedahkan kepada pembelajaran formal secara konsisten selama lebih 6 bulan.

Kerana kemahiran membaca bukanlah satu kemahiran fisiologi yang termaktub dalam perkembangan tipikal. Ia satu kemahiran akademik.

Jadi, exposure kepada akademik mempengaruhi kemahiran ini.

Selain itu, teknik juga mempengaruhi sejauh mana kanak-kanak menguasai kemahiran ini.

Guru-guru perlu dimantapkan dengan pelbagai teknik dan kaedah membaca, tidak hanya restrict kepada kaedah mengeja sahaja. Itu adalah salah satu daripada beribu kaedah.

Apatah lagi murid sekarang terdiri daripada pelbagai jenis kecerdasan dan kebijaksanaan.

Jangan lupakan perkembangan sensori deria dan sensori motor semasa proses pendedahan akademik.

Hehe.

Sumber: Mahfuzah Zainol